Skip to content

Veilig werken op hoogte

Veilig werken op hoogte

Werknemers die op hoogte werken, moet beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om hun werkzaamheden veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Inhoud

Het zich bewust zijn van de gevaren die werken op hoogte met zich meebrengt, is een eerste stap in het creëren van een veilige werkomgeving. Anticiperen op mogelijke gevaren door correct gebruik van valbeveiliging en valbeveiligingssystemen maakt de kans op ongelukken zo minimaal mogelijk. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Theorie:
● Wet- en regelgeving;
● Beveiliging van de werkplaats;
● Persoonlijke beschermingsmiddelen;
● Collectieve beschermingsmiddelen;
● Reddingprocedures.

Praktijk:
● Valbeveiliging;
● Werkpositionering;
● Zelfinspectie en buddycheck.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursus over de benodigde kennis en vaardigheden om veilig op hoogte te kunnen werken.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 lesdag

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Veilig werken op hoogte. Het certificaat Veilig werken op hoogte is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 185,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.

Voor incompany cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Voor incompany cursussen en voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij een offerte op maat aanbieden. Vul onderstaand formulier in.

  1 dag

  Certificaat inclusief

  Tijd 09:00 – 17:00
  Kosten € 185,00 excl. BTW
  Locatie Trainings locatie Ycoon

  Inschrijven

  Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.