Skip to content

Veilig werken met een elektrische pallet truck (EPT)

Veilig werken met een elektrische pallet truck (EPT)

Elektrische pallet trucks (EPT) worden gebruikt voor het verplaatsen van pallets met goederen. Het verplaatsen van zware lasten is mogelijk door de eigen aandrijving van de EPT. Werkgevers zijn wettelijk verplicht de werknemers van de nodige instructie te voorzien. Aan deze verplichting wordt met de cursus Veilig werken met een elektrische pallet truck voldaan.

Inhoud

Veilig en verantwoord werken met een elektrische pallet truck (EPT) vraagt om kennis en vaardigheden. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Theorie:
● Wet- en regelgeving;
● Gestelde eisen aan bediener EPT;
● Lastgrafiek en belasting EPT;
● Voertuigtechniek;
● Veiligheidsaspecten.

Praktijk:
● Bediening EPT;
● Dagelijks onderhoud;
● Inspectie.

Leerdoel

Aan het einde van de opleiding beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om de werkzaamheden veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 dagdeel

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Veilig werken met een elektrische pallet truck. Het certificaat Veilig werken met een elektrische pallet truck is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 185,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.

Voor incompany cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Voor incompany cursussen en voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij een offerte op maat aanbieden. Vul onderstaand formulier in.

  1 dag

  Certificaat inclusief

  Tijd09:00 – 17:00
  Kosten€ 185,00 excl. BTW
  LocatieTrainings locatie Ycoon

  Inschrijven

  Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.