Skip to content

Veilig aanslaan en verplaatsen van lasten

Veilig aanslaan en verplaatsen van lasten

Het veilig aanslaan en verplaatsen van lasten voorkomt niet alleen materiële schade, maar zorgt eveneens voor een veilige werkomgeving. Alle medewerkers die in de praktijk op enige manier betrokken zijn bij het aanslaan en verplaatsen van lasten dienen daarom over de kennis en vaardigheden te beschikken die nodig zijn om hun werkzaamheden veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Inhoud

Het aanslaan en verplaatsen van lasten kan alleen veilig en verantwoord worden uitgevoerd met behulp van goede kennis en vaardigheden. Zowel de theorie als de praktijk komen in deze cursus aan bod. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

Theorie:
● Arbowet;
● Werklast;
● Gebruiksfactor;
● Afkeuringsmaatstaven;
● Communicatie en communicatiemiddelen.

Praktijk:
● Veilig aanslaan van lasten;
● Veilig verplaatsen van lasten;
● Het controleren van de hijsgereedschappen;
● Communicatie.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over de kennis en vaardigheden voor het veilig aanslaan en verplaatsen van lasten.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 lesdag

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Veilig aanslaan en verplaatsen van lasten. Het certificaat Veilig aanslaan en verplaatsen van lasten is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 195,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.

Voor incompany cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Voor incompany cursussen en voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij een offerte op maat aanbieden. Vul onderstaand formulier in.

  1 dag

  Certificaat inclusief

  Tijd 09:00 – 17:00
  Kosten € 195,00 excl. BTW
  Locatie Trainings locatie Ycoon

  Inschrijven

  Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.