Lead auditor ISO 45001:2018

ISO 45001 is de internationaal erkende richtlijn voor veiligheidsmanagementsystemen en gericht op de constante verbetering van het veiligheidsmanagementsysteem.
ISO 45001 is op elke organisatie van toepassing en biedt ruimte voor maatwerk. ISO 45001 wordt geïnterpreteerd op basis van de bedrijfsspecifieke situatie en maakt dat het veiligheidsmanagementsysteem gecertificeerd kan worden. Zo zijn de zorg voor kwaliteit, milieu en veiligheid beheersbaar en meetbaar.

Inhoud

Het begrijpen en interpreteren van de principes en richtlijnen van de ISO 45001 vormt de basis voor deze praktische cursus. Het managen van het gehele proces behoort tot de taken van de lead auditor en dat vraagt om brede kennis van het onderwerp. In deze cursus komt dan ook zowel de theorie als de praktijk uitgebreid aan bod. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die aan bod zullen komen:
● Wet- en regelgeving;
● Doel, uitgangspunten en interpretatie van ISO 45001;
● Risicomanagement en risicoanalyse;
● Communicatieve vaardigheden;
● Het auditproces en auditmanagement.

Leerdoel

De cursist leert conform ISO 45001 een managementsysteem op te zetten, uit te voeren en te onderhouden. De cursist is in staat risico’s te herkennen en hierop te anticiperen. Als lead auditor is de cursist in staat een audit managen.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

3 lesdagen

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. Als de cursist het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Lead auditor OHSAS 18001.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 1.285,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht