Lead auditor ISO 14001:2015

Wereldwijd worden de ISO 14001-normen toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te certificeren. Het milieumanagementsysteem richt zich op het beheersen en het verbeteren van prestaties op het gebied van milieu. Het systeem maakt onderdeel uit van het managementsysteem, waardoor aandacht voor het milieu deel uitmaakt van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Inhoud

Het begrijpen en interpreteren van de principes en richtlijnen van de ISO 14001 vormt de basis voor deze praktische cursus. Het managen van het gehele proces behoort tot de taken van de lead auditor en dat vraagt om brede kennis van het onderwerp. Zowel de theorie als de praktijk komt dan ook uitgebreid aan bod. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die aan bod zullen komen:
● Wet- en regelgeving;
● Doel, uitgangspunten en interpretatie van ISO 14001;
● Risicomanagement en risicoanalyse;
● Communicatieve vaardigheden;
● Het auditproces en auditmanagement.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om de werkzaamheden als lead auditor uit te kunnen voeren. De cursist vergaart kennis van ISO 14001 en krijgt inzicht in wat ISO 14001 betekent voor het kwaliteitssysteem. De cursist kent de praktische toepassing van de ISO 14001 om milieumanagement structureel onderdeel te maken van de dagelijkse bedrijfsvoering. Als lead auditor kan de cursist een audit managen.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

5 lesdagen

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. Bij positief afleggen ontvangt de cursist het certificaat Lead auditor ISO 14001.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 1.865,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht