Veilig werken met een terminal trekker

Terminal trekkers worden gebruikt voor het transporteren van opleggers en containers. Werkgevers zijn wettelijk verplicht de werknemers van de nodige instructie te voorzien. Aan deze verplichting wordt met de cursus Veilig werken met een terminal trekker voldaan.

Inhoud

Veilig en verantwoord werken met een terminal trekker vraagt om kennis en vaardigheden. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Theorie:
● Wet- en regelgeving;
● Lastgrafiek en belasting;
● Veiligheids- en technische aspecten;
● Controle en inspectie;
● Verkeersregels.

Praktijk:
● Basisvaardigheden bediening;
● Dagelijks onderhoud;
● Controle en inspectie;
● Rijvaardigheid.

Leerdoel

Aan het einde van de opleiding beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om de werkzaamheden veilig en verantwoord uit te kunnen voeren. De cursist is in staat de terminal trekker te controleren en inspecteren en is bekend met de verschillende veiligheidsvoorschriften.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 lesdag

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Veilig werken met een terminal trekker. Het certificaat Veilig werken met een terminal trekker is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 225,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten. Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht