Basisopleiding reachtruck

Reachtrucks worden gebruikt om pallets met goederen te verplaatsen. Werkgevers zijn wettelijk verplicht de werknemers van de nodige instructie te voorzien. Aan deze verplichting wordt met de cursus Veilig werken met een reachtruck voldaan. De Basisopleiding reachtruck is bedoeld voor werknemers die dagelijks werkzaamheden uitvoeren met een reachtruck.

Inhoud

Veilig en verantwoord werken met een reachtruck vraagt om kennis en vaardigheden. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Theorie:
● Wet- en regelgeving;
● Veiligheid en verantwoordelijkheid;
● Vakkennis;
● Voertuigtechniek;
● Lastgrafiek en belasting reachtruck;
● Verkeersvoorschriften.

Praktijk:
● Bediening en besturing;
● Voertuigtechniek en behendigheid;
● Dagelijks onderhoud en inspectie.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over voldoende kennis en vaardigheden om veilig en verantwoord met de reachtruck te werken.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

2 lesdagen

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Veilig werken met een reachtruck. Het certificaat Veilig werken met een reachtruck is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 495,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht