Reanimatie en AED

Als iemand wordt getroffen door een hartaanval zijn de eerste minuten van cruciaal belang om de overlevingskansen te vergroten. Correct gebruik van een AED en reanimatie vergroten de overlevingskansen van het slachtoffer.

Inhoud

De cursus reanimatie en AED (Automatische Externe Defibrillator) is gericht op het bieden van snelle en effectieve hulp aan slachtoffers met een hartstilstand. Het leren herkennen van levensbedreigende situaties vormt een essentieel onderdeel van de cursus. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:
● Behandeling vitale functies;
● Het benaderen van het slachtoffer;
● Controle bewustzijn en ademhaling;
● Reanimatie;
● Techniek en toepassing AED.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om levensbedreigende situaties te herkennen, reanimatie uit te voeren en de AED op een veilige manier te gebruiken.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 dagdeel

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Reanimatie en AED. Het certificaat Reanimatie en AED is 1 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 95,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht