Ploegleider bedrijfshulpverlening

Grotere bedrijven stellen vaak een ploegleider-bedrijfshulpverlening aan. Ploegleiders-BHV geven leiding aan een groep bedrijfshulpverleners en dragen verantwoordelijkheid voor de uitvoerende kant van het BHV-beleid. Het geven van leiding en instructies aan een groep bedrijfshulpverleners vraagt om specifieke kennis en vaardigheden.

Inhoud

De cursus is gericht op de inzet van de ploegleider als leidinggevende van een BHV-ploeg. Ploegleiders-BHV zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor het leiding geven aan een groep (ploeg) bedrijfshulpverleners. Ploegleiders zijn tevens verantwoordelijk voor de uitvoerende kant van het BHV-beleid. Het beheer en de controle van de beschikbare middelen, behoort eveneens tot de taken van de ploegleider-BHV. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:
● Leiding en instructies geven;
● Overzicht houden (helicopterview);
● Het invulling geven aan nazorg;
● Verslaglegging en evaluatie.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om zijn werkzaamheden als ploegleider-BHV veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

2 lesdagen

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Ploegleider bedrijfshulpverlening. Het certificaat Ploegleider bedrijfshulpverlening is 1 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 425,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht