Basis Bedrijfshulpverlening

Werkgevers zijn vanuit de Arbowet verplicht om minimaal één werknemer als bedrijfshulpverlener (BHV-er) aan te wijzen. Het aantal bedrijfshulpverleners is afhankelijk van het aantal medewerkers en de uitkomst van de risico-inventarisatie en -evaluatie.

Inhoud
De cursus is praktisch ingericht en omvat de onderdelen Spoedeisende Eerste Hulpverlening (SEH) en Brandbestrijding, Communicatie en Evacuatie (BCE). Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Spoedeisende Eerste Hulpverlening:

 • Wet- en regelgeving SEH
 • Alarmeren van de BHV
 • Reanimatie en AED

Brandbestrijding, Communicatie en Evacuatie:

 • Preventie
 • Gebruik van blusmiddelen
 • Voorbereiden van een ontruiming
 • Alarmering en communicatie (zowel intern als extern)

Leerdoel
Aan het einde van de opleiding beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om zijn/haar werkzaamheden als bedrijfshulpverlener veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Werkvorm
Theorie + praktijk

Opleidingsduur
2 lesdagen

Examinering en certificering
De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het BHV-certificaat. Het BHV-certificaat is 1 jaar geldig.

Wijze van aanbieden
De cursus wordt gegeven in het opleidingscentrum van Ycoon B.V. in Lekkerkerk. Ycoon B.V. biedt de cursus eveneens incompany aan.

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen € 285,- p.p. excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.

Voor incompany cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.
* Alleen bij dagcursussen

Aanmelden

  Aanmeldformulier

  Uw naam

  Uw e-mail

  Voorkeursdatum

  Uw bericht