Veilig werken aan flenzen

Werknemers die werkzaamheden moeten verrichten aan leidingen en appendages voorzien van flensverbindingen moeten beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om deze werkzaamheden veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Inhoud

In deze praktische cursus is er ook aandacht voor het toepassen van de verschillende procedures in de dagelijkse praktijk. Zo wordt besproken op welke manier het monteren en demonteren zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Theorie:
● Wet- en regelgeving;
● Werkvergunningen;
● Veiligheidsregels;
● Voorbereiden van de werkzaamheden;
● Werkwijze en werkmethodiek;
● Gebruik van gereedschappen.

Praktijk:
● Toepassen van voorschriften en procedures;
● Gebruik van gereedschappen en meetapparatuur.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om veilig en verantwoord werkzaamheden aan leidingen en appendages met flensverbindingen uit te voeren.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

2 lesdagen

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie-en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Veilig werken aan flenzen. Het certificaat Veilig werken aan flenzen is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 390,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht