Vakbekwaam Persoon NEN 3140

Vakbekwaam Persoon volgens de NEN 3140

Volgens de NEN 3140 is een Vakbekwaam Persoon iemand met een elektrotechnische vooropleiding of een ervaring die hiermee vergelijkbaar is. Medewerkers die door de werkgever worden aangesteld als Vakbekwaam persoon in het kader van de NEN 3140 kunnen na instructie complexere elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren zoals het bijplaatsen van groepen in installaties, het uitvoeren van onderhoud aan elektrische installaties.

Inhoud 

 Gecertificeerde Vakbekwame Personen zijn in staat gevaren te voorkomen, door elektriciteit veroorzaakt. Tijdens de opleiding is er tevens aandacht voor de praktijk. Verschillende cases worden besproken en de cursisten voeren onder begeleiding van de docent diverse keuringen, metingen en opdrachten uit. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de opleiding aan bod zullen komen:

  • Wet- en regelgeving
  • Elektrotechnische gevaren
  • Verschillende metingen en methoden
  • Spanningsloos werken
  • Hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Veiligheidsprocedures en aanwijsbeleid
  • Het vervangen/aanbrengen van een wandcontactdoos, automaat en D-patronen

Leerdoel

 Aan het einde van de opleiding beschikt de deelnemer over de benodigde kennis en vaardigheden om veilig en verantwoord de werkzaamheden uit te voeren en gevaren daaraan verbonden in te schatten en te voorkomen.

Werkvorm

 Theorie + praktijk

Opleidingsduur

 2 lesdagen

Examinering en certificering

 De opleiding wordt afgesloten met een theorie-en praktijkexamen. Als de deelnemer beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Vakbekwaam Persoon NEN 3140. Het certificaat Vakbekwaam persoon NEN 3140 is 3 jaar geldig.

Wijze van aanbieden

 De opleiding wordt gegeven in het opleidingscentrum van Ycoon B.V. in Lekkerkerk. Ycoon B.V. biedt de cursus eveneens incompany aan.

Kosten

 De kosten voor de cursus bedragen € 285,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen voor de cursus zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via aanmelden@ycoon.nl