Inspectie hijsgereedschap

Het keuren van hijsmiddelen en persoonlijke valbeveiliging vraagt om kennis en vaardigheden. Aantoonbare deskundigheid en voldoende instructie zijn verplicht gesteld in de Arbowet. Gecertificeerde inspecteurs voldoen aan deze voorwaarden en zijn bevoegd de arbeidsmiddelen van de eigen organisatie en derden te keuren.

Inhoud

Het keuren van de verschillende arbeidsmiddelen vraagt om kennis en vaardigheden. Volgens de afkeuringsnormen dienen bepaalde arbeidsmiddelen buiten gebruik te worden gesteld. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Theorie:
● Wet- en regelgeving;
● Keuringsbevoegdheid;
● Materiaalsoorten, kenmerken en constructief inzicht.

Praktijk:
● Gebruik van hulpmiddelen;
● Veiligheidsaspecten;
● Verplaatsen van lasten;
● Uitvoeren van praktijkinspecties.

Leerdoel

Aan het einde van de opleiding beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om veilig en verantwoord verschillende hijs- en hefmiddelen en transporthouders te inspecteren.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 dagdeel

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Inspectie hijsgereedschap. Het certificaat Inspectie hijsgereedschap is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 95,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht