Gezond en veilig werken op het dak

Werknemers die werkzaamheden op daken verrichten, moet beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om hun werkzaamheden veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Inhoud

Het zich bewust zijn van de gevaren van werken op daken, is een eerste stap in het creëren van een veilige werkomgeving. Anticiperen op mogelijke gevaren door correct gebruik van valbeveiliging en valbeveiligingssystemen maakt de kans op ongelukken zo minimaal mogelijk. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:

Theorie:
● Wet- en regelgeving;
● Beveiliging van de werkplaats;
● Persoonlijke beschermingsmiddelen;
● Collectieve beschermingsmiddelen;
● Reddingprocedures.

Praktijk:
● Valbeveiliging;
● Werkpositionering;
● Zelfinspectie en buddycheck.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om gezond en veilig op daken te kunnen werken.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 lesdag

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als de cursist beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Gezond en veilig werken op het dak. Het certificaat Gezond en veilig werken op het dak is 3 jaar geldig. Daarna dient er een herhalingscursus gevolgd te worden.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 290,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht