Explosieveiligheid (ATEX)

Veilige bedrijfsvoering in een explosiegevaarlijke omgeving vraagt om specifieke kennis. Het gebruik, opslag en transport van brandbare en explosieve gassen, dampen en vloeistoffen creëert een explosiegevaarlijke omgeving. Speciaal voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor de veilige bedrijfsvoering is de cursus Explosieveiligheid (ATEX) ontwikkeld.

Inhoud

De cursus Explosieveiligheid (ATEX) is gericht op het gestructureerd minimaliseren van de risico’s van werken in een explosiegevaarlijke omgeving. Kennis van de ATEX 95 en ATEX 137 vormt een belangrijk onderdeel van deze cursus. Het adequaat interpreteren van het explosieveiligheidsdocument, het anticiperen op mogelijke risico’s en het ondernemen van passende acties vormen de brug naar de dagelijkse praktijk. Hieronder een kleine greep uit de onderwerpen die in de cursus aan bod zullen komen:
● Wet- en regelgeving;
● Gevarenzone-indeling;
● Het explosieveiligheidsdocument;
● Ontstekingsbronnen;
● Verschillende soorten explosies;
● Beoordelen van explosierisico’s;
● Organisatorische maatregelen.

Leerdoel

Aan het einde van de cursus beschikt de cursist over de benodigde kennis en vaardigheden om zowel preventief als proactief zorg te dragen voor een veilige bedrijfsvoering in een explosiegevaarlijke omgeving.

Werkvorm

Theorie + praktijk

Opleidingsduur

1 lesdag

Examinering en certificering

De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. Als de cursist het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt deze het certificaat Explosieveiligheid (ATEX). Het certificaat Explosieveiligheid (ATEX) is 5 jaar geldig.

Wijze van aanbieden

De cursus wordt gegeven in het opleidingscentrum van Ycoon B.V. in Lekkerkerk. Ycoon B.V. biedt de cursus eveneens in company aan.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 285,- excl. BTW. Alle benodigde (les)materialen, examen, certificaat en pasje zijn inbegrepen in deze prijs. Ycoon B.V. verzorgt eveneens de lunch* voor cursisten.
Voor in company cursussen en voor groepen vanaf 6 personen is de prijs op aanvraag.

* Alleen bij dagcursussen.

Aanmelden

    Aanmeldformulier

    Uw naam

    Uw e-mail

    Voorkeursdatum

    Uw bericht